Våre sertifikater

Vår forpliktelse til deg

Vi er lidenskapelig opptatt av miljøet, og menneskene som lever her. Det er derfor vi føler at kundene våre fortjener å vite hvor klærne deres kommer fra, hvordan de er laget og hvem det er som lager dem. Vi er forpliktet til å produsere produkter av høy kvalitet. I tillegg fokuserer vi på bærekraftige materialer og fremgangsmåter slik at vi etterlater et så lite fotavtrykk på planeten som mulig samt en positiv innvirkning på menneskene som bor her. Vi følger at det er viktig å underbygge vår miljøvennlige holdning ved å være så åpne som mulig. Her er en detaljert liste over våre akkrediterte sertifiseringer og hva de betyr.


ECOCERT

Ecocert er et inspeksjons- og sertifiseringsorgan akkreditert under International Standard ISO Guide 65 (EN 45011). Ecocert ble grunnlagt i 1991 av landbruksingeniører som var klar over behovet for å utvikle en landbrukspraksis som respekterer miljøet. Det har siden blitt ledende innen organisk sertifisering verden over.

For hvert steg gir Ecocert en garanti for sporbarhet og transparens, som møter kundenes og brukernes forventninger. Sertifiseringen er underlagt overvåkning og krever tilsyn på stedet.

Vi er stolte av at den rå bambusen vi bruker for Boody er sertifisert av Ecocert som økologisk dyrket.  

Sertifikasjonsnr.: 2018-95762-Z-84669-2018

OEKO-TEX

Våre hudvennlige produkter, inkludert alle tråder, materialer, glidelåser og knapper, møter STANDARD 100 fra OEKO-TEX. Dette er et internasjonalt anerkjent og uavhengig organ, som har spesialisert seg på å teste hvor hudvennlige ferdige tekstilprodukter er. Produktene til Boody har med glans bestått tester for skadelige substanser, og inneholder verken AZO-fargestoffer, ftalater, formaldehyd og ekstraherbare tungmetaller. De med sensitiv hud og hudproblemer som eksem, psoriasis og kontakteksem vil bli spesielt glade for å høre at alle plaggene til Boody bærer etiketten «Confidence in Textile».

FSC

Etiketten fra Forest Stewardship Council er et merke på ansvarlig skogdrift. All bambus som er involvert i produksjonen av Boody kommer fra FSC-sertifiserte skoger som følger de beste praksiser gjennom hele produksjonen og forsyningskjeden, slik de er definert av FSC. Dette betyr at dyrkingen og innhøstingen av de avlinger med bambusfibre, som brukes til å produsere Boody, ikke bidrar til tap eller ødeleggelse av naturlige habitater.

PETA Vegan Approved

Med mer enn 6,5 millioner medlemmer og støttespillere over hele verden er People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) verdens største organisasjon for dyrerettigheter. Vi er fornøyde med at alle produktene til Boody er PETA Vegan Approved og sertifisert. Det betyr at ingen animalske produkter er brukt under produksjonen av plaggene våre (noe som gjør dem 100 % veganske). Vi jobber med sertifiserte fabrikker og leverandører for å produsere plagg rike på bambus, men bambusen vi bruker er ikke den samme som pandaene spiser. Det betyr at ingen panda har måttet sulte på grunn av vår klesproduksjon! Se info om våre ECOCErt og FSC sertifiseringer, og lær mer om bambusen vår.

SGS

Som en del av designprosessen, for alle våre kolleksjoner, utfører SGS en rekke grundige, uavhengige tester på klesprøver for å sikre at materialets innhold og kvalitet samsvarer med innholdet på merkelappene våre så vel som lovmessige standarder. Dette sikrer at materialet vårt møter standarder for helse og sikkerhet i alle de landene hvor vi selger Boody. 

Boody Basic SGS tester:

 • Sprengstyrke
 • Motstand mot nupping
 • Materialvekt per enhetsområde
 • Innhold fri for formaldehyd
 • Azo-fargestoffer
 • Ekstraherbare tungmetaller

Boody Baby SGS tilleggstester:

 • Alle de over i tillegg til …
 • Kjemisk avskrapningstest av stoff (46 kjemikalier og elementer testes)
 • Test av metallbeslag (Frigjøring av nikkel pluss festestyrke)
 • Brennbarhetstest (supplert med sekundær “Intertek”-rapport nr. SHAT03580170)
 • Test av bly
 • Test for phthalater
 • Testing av skarpe hjørner, kanter og små deler
 • Spenningstest (for å sikre at komponenter ikke løsner ved en kraft på 10lbf opprettholdt i 10 sekunder)
 • Test av faktisk størrelse vs ‘tettsittende tøy’-krav for nattøy

SGS tester av Boody emballasje:

 • Giftstoffer i emballasjen
 • Gjenbrukspapir brukt i emballasjen
 • Vegetabilsk blekk brukt i emballasjen

Sertifikasjonsnumre:

HZSL1607062808TX, HZSL1604029726TX, SHAEC1300455303, CN08/20406, CN13/10077, SHAEC1520767401 (Baby), SHAEC1604605201 (Baby), SHAEC1520767401 (Baby), HZSL1608064583TX (Baby), HZSL1607062959TX (Baby)

ISO 14001 & ISO 9001

ISO er en uavhengig, ikke-statlig, internasjonal organisasjon med et medlemskap på 163 nasjonale standardiseringsorganer. Disse utvikler internasjonale standarder som gir løsninger på globale utfordringer.

ISO 14001

ISO 14001 spesifiserer kravene for et miljøstyringssystem som organisasjoner bruker for å redusere sin negative miljøpåvirkning og bidra til den miljømessige «bæredyktighetssøyle».  

Det påtenkte utfallet av ISO 14001 er å:

 • Forbedre miljøprestasjoner
 • Oppfyllelse av samsvarsforpliktelser
 • Oppnå miljømål

Boodys sertifisering bekrefter at produksjonen i fabrikkene våre samsvarer med forskriftene i ISO 14001.

Sertifiseringsnr.: 08915E20712R2M

ISO 9001

ISO 9001 spesifiserer kravene for et kvalitetsstyringssystem som sikrer at produktene møter lovpålagte bestemmelser og krav samt konsistens for kunden. På denne måten tar den sikte på å forbedre kundetilfredsheten.
Alle kravene i ISO 9001 er generiske og er ment å skulle kunne brukes av alle organisasjoner, uansett størrelse eller produkt.

Boodys sertifisering bekrefter kvalitetssikringen og konsistensen for alle plaggene våre.

Sertifiseringsnr.: 08915Q21917R2M

WRAP (Worldwide Responsible Accredited Production)

Misjonen til WRAP er å sikre at tekstilprodukter produseres under lovlige, menneskelige og etiske forhold.

WRAP er verdens største uavhengige, fabrikkbaserte sertifiseringsprogram innenfor sosialt samsvar for tekstilprodukter. På nåværende tidspunkt finnes det 2 286 WRAP-fabrikker over hele verden, og her jobber det 2 065 900 mennesker (per januar 2017).

Det finnes 12 WRAP-prinsipper, som styrer sertifisering av fabrikker, og de er basert på generelt aksepterte internasjonale standarder for arbeidsplassen samt lokale lover og forskrifter for arbeidsplassen. Prinsippene omfatter HR-ledelse, helse og sikkerhet, miljøpraksis og overholdelse av lover.

 1. Samsvar med lover og forskrifter for arbeidsplassen
 2. Forbud mot tvangsarbeid
 3. Forbud mot barnearbeid
 4. Forbud mot trakassering eller misbruk
 5. Kompensasjon og goder
 6. Arbeidstimer
 7. Forbud mot diskriminering
 8. Helse og sikkerhet
 9. Foreningsfrihet og kollektiv forhandling
 10. Miljø
 11. Overholdelse av tollregler
 12. Sikkerhet

Boodys fabrikker overholder WRAP's GOLD standarder. 

Sertifiseringsnr.: ta kontakt med oss
Sertifiseringsklasse: Guld