Våre sertifiseringer

Hva betyr sertifiseringer?

Vi liker vanligvis ikke å sette etiketter på ting, men når det kommer til bærekraft så har etiketter mye å si. Koder, tall og sertifiseringer kan være vanskelig å forstå. Det er derfor vi ønsker å være mest mulig transparente - slik at dere vet hva vi står for, og hvem vi samarbeider med. Boody er laget rettferdig og ansvarlig. Men hva betyr egentlig dette? Det betyr at vi jobber med topprangerte fabrikker som oppfyller de høyeste standarder for arbeid, miljø og praksis. Vi vet at det er umulig å være 100% bærekraftig, men vi erkjenner at alt vi gjør er nøye gjennomtenkt og vurdert, for våre skapere, for deg og planeten. 

Code of Conduct

ECOCERT

Ecocert er et inspeksjons- og sertifiseringsorgan som er akkreditert under den internasjonale standarden ISO/IEC 17065: 2012. 

Det ble stiftet i 1991 i Frankrike av landbruksingeniører som ville ivareta behovet for å utvikle én landbrukspraksis som respekterer miljøet. Ecocert har blitt ledende innen organisk sertifisering globalt. 

På hvert trinn gir Ecocert en garanti for sporbarhet og åpenhet, som oppfyller forventningene til forbrukere og brukere. 

For å få sertifiseringer så kreves det tilsyn og besøk på stedet. Vi er stolte over at den rå bambusen vi benytter, Ecocert. til å lage Boody's signatur bambusviskose garn, er sertifisert av Ecocert SA. Det vil si at den er sertifisert  som organisk, i henhold til Ecocert Organic - standarden. Men våre produkter er ikke sertifisert av Ecocert.

PETA Vegan
Approved

Med mer enn 6,5 millioner medlemmer og støttespillere over hele verden, er PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) den største dyrerettighetsorganisasjonen på planeten. Alle Boody-produktene er PETA-godkjente sertifiserte, noe som betyr at ingen animalske produkter brukes i produksjonen av plaggene våre (noe som gjør dem us at Boody because our 100% veganske). 

Dette er spesielt viktig for oss på Boody fordi vårt engasjement for å beskytte planeten ikke har noen grenser, vi ønsker å ivareta både vår planet og alle dens innbyggere. Vi jobber med sertifiserte fabrikker og leverandører for å produsere plagg som inneholder én stor prosentandel bambus. Men bambusen som vi benytter til å produsere stoffene våre er ikke den samme bambusen som pandaer spiser. Det betyr at ingen pandaer har gått sultne som følger av produksjon av våre plagg.

OEKO-TEX

OEKO-TEX bekrefter at vårt sluttstoff ikke inneholder skadelige kjemikalier. OEKO-TEX er internasjonalt anerkjent, og bruker et uavhengig organ for sertifiseringene deres. For informasjon om hvilke produkter som er sertifisert, vennligst se hver enkelt produktside.

Når Boody-produktene er sertifisert, betyr det at alle tråder, stoffer og pynt oppfyller kravene til Standard 100 by Oeko-Tex. For informasjon om hvilke produkter som er sertifisert, se henholdsvis hver produktside.

Test av plagg

Vi samarbeider med selskaper inkludert SGS og Intertek for å sikre at vi oppfyller kriteriene for kvalitet og integritet. Kjerneområdene deres er delt inn i fire kategorier: inspeksjon, testing, sertifisering og verifisering.

Hva vi tester

  • Sprekkstyrke
  • Pilling/nuppe motstand
  • Stoffvekt per arealenhet
  • Fritt for formaldehydinnhold
  • Azo fargestoffer
  • Utvinnbare tungmetaller

ISO 14001 og ISO 900

ISO er en uavhengig, ikke-statlig internasjonal organisasjon, med et medlemskap av 165 nasjonale organer, de utvikler sammen internasjonale standarder som skal støtte innovasjon og komme med løsninger på globale utfordringer.

ISO 14001

ISO 14001 spesifiserer kravene til et miljøledelsessystem som organisasjoner bruker for å redusere sin negative miljøpåvirkning, og bidra til én miljømessig "bærekraft søyle". Det tiltenkte resultatet av ISO 14001 er å;

Forbedre miljøytelsen Oppfyllelse av overholdelse forpliktelser Oppnå miljømål

Vår sertifisering bekrefter at produksjonen i våre fabrikker overholder ISO 1400 forskriftene.

ISO 9001

ISO 9001 spesifiserer krav til et kvalitetsstyringssystem, for å sikre at produktene oppfyller lovfestede forskrifter og krav, samt konsistens for kunden. På denne måten tar det sikte på å øke kundetilfredsheten. Alle kravene i ISO 9001 er generiske og er ment å være gjeldende for enhver organisasjon; uansett type, størrels eller produktene den tilbyr. Boody's sertifisering bekrefter kvalitetssikringen og konsistensen av alle plaggene våre.

Sosial etterlevelse

Våre fabrikker har en rekke forskjellige sertifikater, som viser at de har blitt inspisert av et uavhengig organ, og de driftes på lovlige, humane og etiske vis.

I tillegg for uavhengig sertifisering, krever Boody også en oppførsel kodeks som skal signeres av hver leverandør vi jobber med for å sikre at de utover sertifisering erkjenner at de i likhet med oss handler på våre fire viktige pilarer:

  1. Respekt: Leverandøren overholder lokale lover der de opererer.Det er ikke barnearbeid, tvangs arbeid, ingen diskriminering og organisasjonsfrihet.
  2. Rettferdighet: Arbeiderne blir behandlet med respekt og verdighet. Det er ingen straff eller tvang, trakassering (inkludert seksuell). Arbeidstiden er i samsvar med lokal lov, og lønnssatsene, oppfyller eller overgår lokal industrilønn.
  3. Trygghet: Fabrikkene skal være trygge og sikker arbeidsplass. Dette inkluderer en sikker bygging struktur, dette inkluderer brannsikkerhet, tilstrekkelig ventilasjon, belysning og rennende vann. Det er strenge håndtering prosedyrer på plass for kjemikalier og vannfiltrering etter bleking og vask av plagg. De samme standardene gjelder for boforhold, spisesteder og barnehage fasiliteter - dersom disse er tilbudt arbeiderne.
  4. Bærekraftig: Bortsett fra å overholde alle lokale miljølovgivninger, ber Boody leverandører dersom det er mulig å opprettholde ytterligere sertifiseringer. Slik som kontinuerlig forbedring av brukbart vann, avfall og kjemisk håndtering, men også ha fokus på energibesparelse og at luftutslipp minimeres.

Certification No: Contact Us